ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Львівська міськрада відповіла на інформаційний запит на 990 сторінках

25.01.2013, 03:18
Львівська міська рада надіслала відповідь на інформаційний запит журналістки «Наші гроші. Львів» Олександри Губицької на 990 сторінках. Про це журналістка розповіла ІМІ. Вона запитувала про закупівлі без проведення конкурсу/тендеру за 2012 рік. Проте навіть у таку розлогу відповідь чиновники не змогли вмістити повної інформації, яку запитували.
 
«Я запитувала інформацію у форматі: замовник, сума, послуга/товар, дата угоди/договору, виконавець/постачальник про усі закупівлі, у тому числі й структурних підрозділів ЛМР. Вони надіслали її всю у файлі Excel і навіть розписали закупівлі шкіл та лікарень», — розповіла Губицька.
 
Варто зазначити, що в раді попросили додатковий час на підготовку відповіді, проте інформація не всюди повна, замість вартості часто написано "Сума виставлених рахунків". За детальнішою інформацією відділ торгівлі та тендерних закупівель попросив звертатися безпосередньо до відповідних розпорядників.
 
Директор Центру політичних студій та аналітики Віктор Таран вважає, що це дуже позитивний прецедент. «Це означає хороше виконання закону "Про доступ до публічної інформації" Львівською міською радою. Чиновники підготували такий великий масив інформації і не просили ніяких додаткових незаконних зборів. Наприклад, ми зараз судимося з Харківською міською радою, яка вимагає грошей за сканування документів, схожі проблеми з виконанням закону є і в інших регіонах. Тому на їхньому фоні Львів виглядає дуже добре, хоча і є певні недоліки».
Liked the article?
Help us be even more cool!