ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцький онлайн-журнал Misto.media запустив сайт

10.07.2024, 16:23
Мая Голуб

Луцький онлайн-журнал Misto.media запустив свій сайт. До цього редакція публікувала свої матеріали в соцмережах Telegram, Instagram та у Facebook декілька місяців поспіль.

Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації у Волинській області. 

Головна редакторка онлайн-журналу Тетяна Приймачок розповіла в коментарі представниці ІМІ, що редакція створює крафтовий медійний продукт. Тобто зроблений власними руками й у невеликих об’ємах. 

Медійники планують виробляти власний контент, без копіювання анонсів та пресрелізів.

“Частина матеріалів наших журналістів справді об’ємна. Тут великі тексти, увага до фото, верстки. Але ми не женемося за кількістю інформації, частотою її оновлення, а вболіваємо за якість, за авторську журналістику і у форматі великих статей, і в новинному жанрі. Навіть якщо це короткі повідомлення, про які пишуть усі інші медіа, то намагаємося здобути якусь додаткову інформацію, коментар”, – пояснила вона.

Колектив онлайн-журналу Misto.media. Фото – Facebook медіа

Також вона додала, що редакція намагається не прив’язуватися суто до луцького фокуса: “Тобто урбаністика, архітектура, комунальна сфера, культура, бізнес, війна, звісно. Це та тема, яка проймає все, що відбувається в країні. Щодо новин, то ми свідомо уникаємо інформації про ДТП, кримінал, якщо це лише не має якогось дуже резонансного характеру”.

Онлайн-журнал створила група волинських журналістів за підтримки громадської організації “Алгоритм дій”. Видавцем сайту є ГО “Місто.Медіа”, членами якої є самі працівники редакції.

Також Тетяна Приймачок розповіла, що її до проєкту залучила його керівниця, журналістка Людмила Яворська, яка й формувала кістяк команди. Медіа має спільно сформовану редакційну політику, з якою ознайомлюються всі члени колективу, що працюють.

Крім того, медіа планує офіційно зареєструватися в Нацраді як онлайн-медіа, для цього потрібно було, щоб запрацював сайт. Тож після запуску сайту в редакції готують заявку для реєстрації.

Liked the article?
Help us be even more cool!