ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцька поліція не знайшла складу злочину у факті перешкоджання журналістці Громадського радіо

21.06.2016, 13:56

Луцький відділ поліції НПУ ГУНП у Волинській області не побачив ознак кримінального правопорушення у перешкоджанні журналістській діяльності Ірини Мусій суддею Волинського окружного адміністративного суду Наталією Плахтій – забороні вести аудіозапис судового засідання. Такий лист журналістка отримала у відповідь на свою заяву16 червня, повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Зокрема, у відповіді начальника відділу Ігоря Муковоза зазначено: “Дане звернення розглянуто згідно Закону України “Про звернення громадян” та матеріали перевірки списані до справи висновком №7158 від 13.04.2016 у зв’язку з відсутністю ознак кримінального правопорушення”.

Журналістка Ірина Мусій вважає дивним і те, що її заяву про перешкоджання журналістській діяльності в міському відділку розглядали як звернення громадян. Більше того, на час подання цієї заяви працівники поліції відмовляли її писати цю заяву, аргументуючи тим, що “це нічого не дасть”. За словами Мусій, увечері того ж дня їй зателефонували з міськвідділку поліції і повідомили, що її заяву передали в прокуратуру, проте в прокуратурі зазначили, що жодної заяви не отримували і справи не порушували.

“Те відчуття, коли ти розумієш, яка безглузда, жорстока та всеперемагаюча несправедливість навколо та не можеш здаватися”, – написала на своїй сторінці у Facebook Ірина Мусій (Аріна Крапка). На разі журналістка думає над оскарженням рішення міського відділку поліції.

Як повідомляв ІМІ, 8 квітня Волинський окружний адміністративний суд заборонив журналістці Громадського радіо Волині Ірині Мусій здійснювати аудіозапис та фотозйомку під час судового засідання у Луцьку. На судовому засіданні розглядалася справа про поновлення на посаді екс-начальника Маневицького райвідділу поліції Анатолія Близнюка, який не пройшов атестаційну комісію.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!