ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луценко виграв суд в "Обозревателя"

26.07.2011, 01:16

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко виграв у першій інстанції справу про захист честі й гідності та спростування недостовірної інформації в інтернет-виданні «Обозреватель». Рішення про задоволення позову ухвалив 25 липня місцевий суд Києво-Святошинського району Київської області, повідомляє прес-служба «Народної самооборони».

 

Приводом для позову були статті «Луценко будет косить под сумасшедшего» Олександра Чаленка від 9 лютого 2011 року та «Луценко готовят побег?» Анатолія Шарія від 23 лютого 2011-го.

 

Як уточнив «Телекритиці» Олександр Чаленко, позов було подано до «Обозревателя», але суд залучив журналістів у якості співвідповідачів.

 

У статті Олександра Чаленка йшлося (з посиланням на джерело в правоохоронних органах) про те, що «Народна самооборона» нібито має два плани визволення Юрія Луценка із СІЗО: за допомогою мітингів або симуляція божевілля. У статті Анатолія Шарія йшлося про те, що для Юрія Луценка нібито готують підкоп із Лук'янівського СІЗО.

 

Своїм рішенням суд зобов'язав «Обозреватель» у розділі «Новини» надрукувати текст спростування щодо вищезазначених матеріалів.

 

У коментарі Олександр Чаленко запевнив, що відповідачі подаватимуть апеляцію. «Я клопотав, щоб суд встановив те, як себе почував Юрій Луценко, щоб викликали в якості свідка Ніну Карпачову та охоронців СІЗО. Але суддя відхилила мої клопотання. Тепер (в апеляції) ми краще підготуємося та знайдемо свідків», - зазначив він.

 

За словами пана Чаленка, Юрій Луценко раніше вже позивався до нього. «Він подавав на мене і газету "Сегодня" за те, що я з посиланням на Ігоря Шувалова написав, що Юрій Луценко (на той момент соціаліст) продав Марату Гельману (на той момент керівник штабу СДПУ(о) на парламентських виборах) платіжку, яка свідчила, що банк "Україна", який колись очолював Віктор Ющенко, платив за навчання Віталіни Ющенко в Київському інституті міжнародних відносин. Я запросив до суду свідками Ігоря Шувалова і Нестора Шуфрича і тоді виграв справу», - розповів журналіст.

 

 

 

Liked the article?
Help us be even more cool!