ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лукашенко запровадив кримінальну відповідальність за заклики до санкцій

15.12.2021, 11:00
Фото – НВ
Фото – НВ

У Білорусі впроваджується кримінальна відповідальність за заклики до санкцій. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на держагентство БелТА.

Відповідний закон підписав 14 грудня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

“Закон запроваджує кримінальну відповідальність за заклики до застосування санкцій стосовно Республіки Білорусь, її громадян і організацій”, – повідомляє агентство.

Заклики до санкцій каратимуться позбавленням волі на термін до шести років, якщо звернені до звичайних осіб, 10 років – коли вони звернені до закордонних держав, міжнародних та іноземних організацій, зазначено в повідомленні.

Посадовцям загрожує 12 років позбавлення волі за заклики до санкцій, якщо вони “здійснені з використанням своїх службових повноважень або призвели до інших тяжких наслідків, наприклад до обмеження торгівлі, внесення підприємств до санкційного списку”.

“Реалізація передбачених законом заходів буде адекватною відповіддю на спроби заподіяння шкоди національній безпеці з боку деструктивних сил”, – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні 2020 року в Білорусі спалахнули масові протести через проголошення переможцем президентських виборів Олександра Лукашенка, який обіймав цю посаду понад 26 років. Протестувальники не визнають цих результатів і вимагають визнати опозиціонерку Світлану Тихановську легітимною президенткою Білорусі.

Попри масові мітинги та акції в усій країні, 23 вересня Лукашенко провів інавгурацію та знову обійняв посаду президента. А протестувальників силовики жорстко розганяли, затримували й загалом переслідують, зокрема й кримінальними справами.

Liked the article?
Help us be even more cool!