ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лукашенко сказав, що "дав сигнал" затримати блогера Тихановського

30.06.2020, 17:36
Фото – DW
Фото – DW

Президент Білорусі Олександр Лукашенко визнав, що “дав сигнал” про затримання свого опонента блогера Сергія Тихановського. Про це Лукашенко сказав 28 червня на зустрічі з активом Мінської області, частину якої показав в ефірі телеканал “Білорусь-1”, повідомляє Радіо Свобода.

За словами Лукашенка, його політичні опоненти хочуть розхитати ситуацію всередині країни й “піти наступом на чинну владу”.

“Так, я дав сигнал щодо Тихановського. Я щось не так зробив? Я хвилювався за свою країну, за яку я досі відповідальний. І я завжди буду відповідальний – у будь-якій ролі”, – сказав Лукашенко.

Президентські вибори в Білорусі призначено на 9 серпня. 65-річний Олександр Лукашенко керує країною вже 25 років.

Жодні президентські вибори (2001, 2006, 2010, 2015 років), окрім перших (1994 року), не були визнані вільними й справедливими на міжнародному рівні.

ЦВК Білорусі відмовила в реєстрації ініціативної групи відеоблогерові, автору ютуб-каналу “Країна для життя” Сергієві Тихановському, бо він відбував 15 діб арешту і не міг особисто подавати документи. Тоді дружина блогера Світлана Тихановська заявила в ЦВК про свою ініціативну групу.

Після того Тихановського затримали знову 29 травня на передвиборчому пікеті його дружини. Водночас Лукашенко розповів про обставини затримання за чотири години до того, як воно відбулося. Тихановський досі перебуває під арештом, його дружина заявляла про погрози їй у зв’язку з участю у виборах.

Як повідомляв ІМІ, вперше відеоблогера Сергія Тихановського білоруські силовики затримали 6 травня.

Сергій Тихановський досі перебуває під арештом, він може дістати до трьох років за ґратами за організацію мітингів. Йому висунуто звинувачення “в організації та підготуванні акцій, які брутально порушили громадський порядок” у місті Гродно 29 травня.

Liked the article?
Help us be even more cool!