ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луканов просить Яценюка переконати свого депутата відкликати законопроект про покарання за критику влади

02.03.2015, 11:33

Голова Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов закликає прем’єр-міністра Арсенія Яценюка переконати свого партійного соратника, народного депутата Костянтина Матейченка відкликати свій законопроект №2225 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави)”, яким передбачена кримінальна відповідальність за критику влади. Про це йдеться у листі Луканова на адресу голови уряду.

Луканов зазначає, що законодавча ініціатива Матейченка викликала когнітивний дисонанс і він, як журналіст, не знає, що сказати.

“З таким самим успіхом член вашої фракції міг би запропонувати повернутися до радянської Конституції і записати в статті шостій, що провідною і спрямовуючою силою українського суспільства, замість комуністичної партії, є партія “Фронт змін”. Але ж ми не станемо все це серйозно обговорювати. Чи не так? Так само, як не станемо доводити, що двічі по два дорівнює не п’ять. Або що Земля не стоїть на трьох китах”, - йдеться у листі Луканова.   

Голова НМПУ зазначає, що вигнавши президента, який намагався встановити в країні авторитарний режим і нав’язувати радянські цінності, українці дали зрозуміти, що вони хочуть жити в демократичному суспільстві. “І їм навряд чи припаде до смаку обговорювати ініціативи народного обранця, який натхнення для своїх ініціатив черпає в глибокому радянському минулому”, - сказав Луканов.

Луканов запевняє Яценюка, що в українських журналістів дуже багато нагальних справ – розслідування у сфері корупції, висвітлення війни тощо.

“Тому нам просто шкода витрачати сили на пояснення, що ініціатива вашого партійного соратника явно відстала у часі років на сорок. Дуже просимо вас переконати його відкликати свій законопроект. Інакше наша з вами проєвропейська Україна може стати посміховиськом в очах усього цивілізованого світу. За винятком Росії, бо там подібний закон ухвалений і діє вже кілька років. Але ж нам з Росією не по дорозі, чи не так?”, - зазначив у листі Луканов.

Як повідомляв ІМІ, 24 лютого народний депутат від “Народного фронту” Костянтин Матейченко зареєстрував у парламенті проект закону №2225 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави), яким передбачена кримінальна відповідальність за критику влади.

Медіа-юрист ІМІ Роман Головенко вважає, що законопроект народного депутата Костянтина Матейченка №2225 про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо захисту та збереження авторитету держави) не придатний до застосування.

Liked the article?
Help us be even more cool!