ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лондонське видавництво проілюструвало світлиною з України обкладинку книжки про РФ

Фото – Emin Özmen, Der Spiegel
Фото – Emin Özmen, Der Spiegel

Видавництво Bloomsbury використало фото евакуації дітей залізницею в Україні в обкладинці книжки Сари Рейнсфорд “Goodbye to Russia: A Personal Reckoning from the Ruins of War” (“Прощавай, Росіє: особиста розплата з руїн війни”), повідомляє “Читомо” з посиланням на українсько-американську письменницю Тетяну Денфорд. 

Згодом вона публічно звернулася до британської журналістки Сари Рейнсфорд через вибір фото для обкладинки її нової книжки про Росію.

На обкладинці використано зображення українських дітей, які змушені покидати свою країну через російське вторгнення. Це фото в лютому 2022 року на львівському вокзалі зробив фотокореспондент Emin Özmen. Раніше його використали в статті Der Spiegel про стійкість української залізниці під час війни.

Фото – Emin Özmen, Der Spiegel

Тетяна Денфорд закликала Сару Рейнсфорд та видавництво Bloomsbury бути відповідальнішими у виборі ілюстрацій. Вона також наголосила на важливості правильної термінології, зазначивши, що вторгнення росії в Україну слід називати “війною Росії в Україні”, а не “українською війною”.

В анотації книжку Сари Рейнсфорд називають “унікальним особистим поглядом на Росію Владіміра Путіна та руйнівний вплив його правління на власний народ і народ сусідньої України”.

Фото – Х-акаунт Тетяни Денфорд

“У 2021 році журналістка BBC Сара Рейнсфорд вирішила написати книжку про те, як росіян, які наважилися думати інакше, ніж путінський режим, називають ворогами, іноземними агентами і навіть зрадниками. […] Це історія про те, як Владімір Путін змінив Росію настільки глибоко, що зміг розв’язати найбільший конфлікт у Європі з часів Другої світової війни. У центрі уваги Сари непересічні особистості, з якими вона зустрічалася: від росіян, таких як Боріс Нємцов і Алєксєй Навальний, які заплатили життям за те, що кинули виклик Путіну, до українців, яких вона знайшла, коли вони ховали своїх загиблих у Бучі”, йдеться в анотації.

Сара Рейнсфорд – письменниця та іноземна кореспондентка BBC, чия репортажна кар’єра в Росії тривала впродовж двох десятиліть за президентства Владіміра Путіна. Після роботи кореспонденткою BBC у Стамбулі, Мадриді та Гавані повернулася до Росії 2014 року й відтоді перебувала в Москві. Поїхала з РФ після того, як її оголосили “загрозою безпеці” 31 серпня 2021 року. Зараз вона є кореспонденткою BBC у Східній Європі.

Bloomsbury Publishing незалежне лондонське видавництво, входить до індексу FTSE SmallCap Index.

Liked the article?
Help us be even more cool!