ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"ЛНР" заборонила мовлення 23 українських телеканалів і російського "Дождь"

12.03.2015, 12:14

10 березня так звана “рада міністрів” “ЛНР” обмежила телевізійне мовлення 23 українських телеканалів, а також російського “Дождь”, ухваливши постанову “Про обмеження мовлення деяких телеканалів на території “ЛНР”. Про це повідомляє Телекритика з посиланням на сайт сепаратистів “Республиканский информационный портал”.

Це зроблено, як зазначило керівництво сепаратистів, “з метою забезпечення національних інтересів” “ЛНР”.

Зокрема, терористи заявили, що “обмежили мовлення”, а фактично заборонили трансляцію наступних українських телеканалів: “1+1”, “2+2”, “112 Україна”, канал “24”, 5 канал, Еспресо TV, ICTV, Індиго ТБ, “Інтер”, News One, Новий канал, НТН, “Рада”, “100”, СТБ, ТЕТ, Тоніс, ТВі, “Україна”, УНІАН ТБ, UBR, УТР, Перший національний, а також каналу “Дождь” (Росія).

При цьому терористи заявили, що “в продукції деяких іноземних засобів масової інформації містилися відомості і матеріали, які заподіюють шкоду національній безпеці, спрямовані на пропаганду війни”. Також стверджується, що телеканали не мають права мовити на території “ЛНР” без відповідного дозволу (ліцензії) на мовлення.

Операторів зв'язку, які здійснюють трансляцію (ретрансляцію) телеканалів, перелік яких надано у постанові, керівництво “ЛНР” зобов'язало вжити заходів з виключення їх з сітки мовлення. Контроль за виконанням рішення покладено на так зване “міністерство інфраструктури, транспорту та зв'язку” “ЛНР”.

Як повідомляв ІМІ, з вересня 2014 року на території України, відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва, в ефірних і кабельних мережах заборонено ретрансляцію 15-ти російських каналів. Зокрема, «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», «Life News», «Russia Today» та «История» (ВГТРК). Пізніше число заборонених телеканалів збільшилось до 17.

Прес-офіцер об'єднаного штабу управління АТО Марія Римар повідомила, що у місті  Лисичанськ Луганської області оперативна група Служби безпеки України припинила мовлення російського “Першого каналу”. Провайдер “LuReNET”, що транслював цей телеканал, пояснив це технічними проблемами.

Liked the article?
Help us be even more cool!