ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ЛНР припинила діяльність телеканалу ІРТА

31.05.2014, 18:04

30 травня припинена діяльність луганського телеканалу ІРТА, пов'язаного з екс-нардепом від Партії регіонів Володимиром Ландиком. Про це на прес-конференції заявив глава так званої Луганської народної республіки (ЛНР) Валерій Болотов, повідомляє Остров.

«З сьогоднішнього дня призупинено діяльність телеканалу ІРТА, який належить Володимиру Ландіку. Це сталося у зв'язку з тим, що даний телеканал виступав в ролі інструменту пропаганди злочинного київського режиму», - заявив Болотов.

Він також зазначив, що колектив телеканалу найближчим часом буде працевлаштований в створюваний наразі медіа-холдинг ЛНР.

Як повідомляє регіональний кореспондент ІМІ, замість ІРТИ увімкнули російський телеканал LIFENEWS.

Як розповів “Телекритиці” Володимир Ландік, він не живе в Луганську і не знає, що відбувається з каналом. А з приводу заяви Валерія Болотова порадив телефонувати самому Болотову.

Один з топ-менеджерів телекомпанії «Ірта» на умовах анонімності розповів виданню, що  30 травня до директора ІРТИ прийшли представники так званої ЛНР і в наказному порядку змусили вимкнути мовлення телеканалу й увімкнути на її частотах російський пропагандистський телеканал LifeNews.

За словами співрозмовника, ще вчора-позавчора керівництво ІРТИ відправило всіх працівників у відпустку на два тижні. Однак 30 травня під загрозою життю декілька журналістів вийшли на роботу, що висвітлювати діяльність ЛНР.

«Ми до останнього намагалися бути проукраїнським каналом. У тому числі транслювали програми телеканалу "24". Але коли до тебе приходять з автоматами, у тебе не залишається варіантів», - додав представник топ-менеджменту ІРТИ.

Нагадаємо, в березні 2014 року телекомпанію ІРТА захоплювали проросійські активісти. Причиною захоплення стала демонстрація в спецрепортажі реальної картини, що склалася в Луганську, – захоплення групою провокаторів із російськими прапорами облдержадміністрації, напад на мирних городян.

7 квітня у Луганську на телеканал ІРТА намагалися проникнути понад десяток невідомих чоловіків. Троє охоронців постраждало.

Власнику каналу, народному депутату 6-7 скликань від ПР Володимиру Ландику після його заяв про причетність до масових сепаратистських заворушень і захоплення управління СБУ у Луганську народного депутата Олександра Єфремова, почали телефонувати і погрожувати. «Мені щойно зателефонували і сказали, що після таких заяв спалять хату. Ось і робіть висновки, чи казав я правду», - сказав Ландик.

6 травня у Луганську вранці невідомі відкрили стрілянину в бік будинку співвласника місцевої незалежної телерадіокомпаніїї ІРТА, депутата міськради від Партії регіонів Романа Ландика.

Фото УНІАН

Liked the article?
Help us be even more cool!