ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ліван заборонив показ фільму “Барбі” через “пропаганду гомосексуальності”

Фото - Youtube
Фото - Youtube

У кінотеатрах Лівану заборонили показ фільму “Барбі”. Таке рішення ухвалив міністр культури країни Мохаммад Мортаду, оскільки вважає, що стрічка “пропагує гомосексуалізм” і суперечить релігійним цінностям”, повідомляє Reuters.

У рішенні Мортади йдеться, що фільм “пропагує гомосексуальність і сексуальну трансформацію” та “суперечить цінностям віри й моралі”, розмиваючи важливість сім’ї.

Міністр внутрішніх справ країни Бассам Мавлаві доручив комітету цензури при службі загальної безпеки, який підпорядковується МВС, і, зазвичай, приймає рішення щодо цензури, переглянути фільм і надати свої рекомендації.

Міністра підтримала потужна шиїтська збройна група “Хезболла”, чий очільник Саїд Хассан Насралла останнім часом все активніше агітує проти ЛГБТ-спільноти. Зокрема, нещодавно у своїй промові він посилався на ісламські тексти, що закликають карати цей проступок смертю. У липні Насралла закликав владу Лівану вжити заходів проти матеріалів, які, на його думку, пропагують гомосексуальність, зокрема шляхом “заборони”. За його словами, гомосексуальність становить “безпосередню загрозу” Лівану і їй треба “протистояти”. Також він заявив, що в разі скоєння гомосексуального акту чоловіка “треба одразу вбити, навіть якщо він не одружений”.

Ліван став першою арабською країною, яка провела у 2017 році тиждень прайду, і досі сприймався як єдине безпечне місце для ЛГБТ-спільноти на консервативному Середньому Сході.

Втім, останнім часом це питання набуло більшого резонансу й викликало напругу. Тогоріч міністр внутрішніх справ країни Бассам Мавлаві наказав заборонити в Лівані події, що “пропагують сексуальні збочення” – тобто дружні до ЛГБТ зібрання.

Кабінет міністрів Лівану 8 серпня закликав громадян “триматися” сімейних цінностей і провів зустріч з провідним християнським священнослужителем у країні – патріархом Бешаром Бутросом аль-Раї (втім, про ЛГБТ-спільноту кабінет міністрів не згадував).

Нагадаємо, фільм “Барбі” - американський фентезійний комедійний фільм, заснований на однойменній іграшці від Mattel. 

Світова прем'єра відбулася 9 липня 2023 року в Лос-Анджелесі. У США прем'єра відбулася 21 липня, в Україні — 20 липня.

Liked the article?
Help us be even more cool!