ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литовському журналісту загрожує ув’язнення за невиконання судового рішення

17.11.2011, 01:09
Над литовським журналістом Ґінтарасом Висоцкасом нависла загроза не менш як 40-денного тюремного ув’язнення, якщо в найближчі декілька днів він не виконає накладених на нього судом штрафних санкцій, повідомляє організація Репортери без кордонів (RSF)
Міжнародна неурядова організація нагадує, що в березні цього року вільнюський суд виніс вирок редактору новинного сайту slaptai.lt (secret.lt) за позовом литовського генерала у відставці Чесловасоса Єзерскаса у наклепі. В одній зі статей Ґінтарас Висоцкас (Gintaras Visockas) стверджував, що той перебував «під контролем КДБ».

На 45-річного журналіста було накладено штраф – €15 тис. за наклеп і додатково €17 тис.

RSF наводить витяг з рішення суду: «Факти, розкриті журналістом, звичайно, правдиві, але читачі можуть їх неправильно тлумачити чи зрозуміти». Таку логіку RSF вважає «дивною».

Сам осуджений заявив: «На підтримку судового рішення немає жодних доказів. Не проводилося жодного опитування, з метою довести, що дехто неправильно зрозумів мої слова. Мене не вважають злочинцем, оскільки сам суд визнає, що я опублікував сущу правду».

Висоцкас відмовився виконувати рішення вільнюського суду і вже передав справу на розгляд Європейського суду з прав людини, інформує RSF. Та, зважаючи на тривалу процедуру, він не може винести ухвалу вчасно, щоб запобігти ув’язненню литовського журналіста. 
Liked the article?
Help us be even more cool!