ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Литовський хостинг заблокував івано-франківський сайт через скаргу Роскомнагляду

07.12.2016, 21:00

7 грудня литовська хостингова компанія time4vps вимкнула сервер, на якому був розташований сайт івано-франківської газети “Репортер”. Таке рішення було ухвалено через скаргу Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій Росії (Роскомнагляд) на новину про “Правий сектор”. Такий лист з поясненням надіслала редакції хостингова компанія, повідомляє регіональний представник ІМІ.

У листі провайдер пояснив, що скарга надійшла від Роскомнагляду щодо порушення авторських прав у матеріалі від 13 березня 2015 року “ДУК “Правий сектор” заявляє про активізацію діяльності на Франківщині”.

“Ми одразу розпочали перемовини з литовським провайдером для того, щоб з’ясувати причини і відновити роботу нашого ресурсу. Сайт не працював впродовж двох годин, після чого його повернули на місце”, - розповів головний редактор газети “Репортер” Андрій Філіппський.

Редакція готова змінити провайдера, щоб надалі уникнути ситуації, за якої робота сервера може бути зупиненою, оскільки Роскомнагляду не подобається зміст публікацій на українському сайті.

Як пояснив Андрій Філіппський, минулого року сайту газети “Репортер” вже довелося змінити провайдера в Києві, оскільки інша новина - про полк “Азов” також стала причиною скарги Роскомнагляду.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді Роскомнагляд звернувся до адміністрації відеохостингу YouTube зі скаргою на український онлайн-телеканал Громадське ТБ Запоріжжя через публікацію телеканалом інтерв’ю з лідером “Правого сектору” Дмитром Ярошем. В результаті скарги сюжет залишився доступним на YouTube, але тепер є забороненим для перегляду в Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!