ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Літературну премію імені Василя Симоненка цьогоріч не вручатимуть

12.01.2023, 10:33
Фото – ourboox.com
Фото – ourboox.com

Цьогоріч вперше від часу заснування не вручатимуть Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка. Про це Укрінформу повідомив голова Черкаської обласної організації Спілки письменників України Володимир Поліщук.

За його словами, це пов'язане з відсутністю бюджетного фінансування премії.

“У зв’язку з воєнним станом фінансування підтримки діяльності творчих спілок, зокрема і книговидання, торік не було. Так само й бюджетного забезпечення Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка 2022 року. Вона фінансувалася з обласного бюджету. Загальна сума – 50 тисяч (гривень. – Ред.). Було дві номінації – 20 і 30 тисяч. Цього року премію поставили на паузу. Сподіваюся, що наступного року її таки вручать. Бо держава не скасувала, наприклад, літературну премію імені Шевченка”, – зазначив Поліщук.

Василь Симоненко – український поет і журналіст, діяч українського руху опору, шістдесятник. За своє коротке життя Василь Симоненко зміг написати кілька поезій та новел, провідною темою яких є любов до рідної землі, відповідальність за ïï долю. 

Жив у Черкасах і працював кореспондентом кількох видань з 1957 аж до смерті в 1963 році. У місті є музей поета.

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка – нагорода для вшанування пам'яті поета Василя Симоненка. Призначена для підтримки молодих талантів у галузі літератури. Заснована у 2012 році Черкаською обласною організацією НСПУ й Національною спілкою письменників України (НСПУ) за підтримки Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка та Ліги українських меценатів.

Премія є щорічною, поділяється на дві номінації: “За найкращу першу поетичну збірку” (поетичний дебют) і “За найкращий художній твір” (поезія, проза, драма). Премію вручають у Черкасах до дня народження Василя Симоненка – 8 січня.

Liked the article?
Help us be even more cool!