ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лише половина комітетів ВР оприлюднюють на сайтах більше 50% необхідної інформації - Опора

22.11.2016, 15:29

Лише 13 комітетів Верховної Ради оприлюднюють на своїх веб-ресурсах більше 50% інформації, яка має розміщуватися на сайтах, ще 13 комітетів – менше 50%. Про це йдеться у дослідженні громадянської мережі ОПОРА щодо прозорості роботи парламентських комітетів, яке проводилось протягом грудня 2014 року – листопада 2016 року.

Проте, зауважують дослідники, якщо порівнювати з результатами аналогічного дослідження, яке проводилося у травні 2015 року, то рівень інформації, яку почали оприлюднювати на своїх сайтах комітети, дещо збільшився. У травні минулого року лише 9 комітетів розміщували на своїх ресурсах більше 50% такої інформації, ще 18 комітетів – менше 50%.

Цього року найкращі показники у Комітеті з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (32 бали), Комітеті з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (25 балів), Комітеті з питань правової політики та правосуддя (22 бали), Комітеті з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму (21 бал), а також Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики та Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства (по 20 балів).

2rVR progres kraschi

Найгірші показники у Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин, Комітеті з питань транспорту та Комітеті з питань національної безпеки і оборони (по 11 балів), а також у Комітеті з питань промислової політики та підприємництва (11,5 бала), Комітеті з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (13 балів).

2rVR progres hirshi

Найбільший прогрес за ростом рівня оприлюднення інформації про свою роботу на власних веб-порталах у Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин (36%), Комітету у закордонних справах (20%), Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування (18%), Комітету з питань охорони здоров’я (12%) та Комітету з питань фінансової політики і банківської діяльності (7%).

2rVR progres

Дослідження проведено в рамках Програми USAID “РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.

Liked the article?
Help us be even more cool!