ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

LinkedIn скоротить понад 700 робочих місць і припинить роботу китайського застосунку

09.05.2023, 15:00
Фото – kinsta.com
Фото – kinsta.com

Соціальна мережа ділових контактів LinkedIn, яка належить корпорації Microsoft, заявила, що скоротить 716 робочих місць і припинить роботу свого застосунку, орієнтованого на Китай, з огляду на падіння попиту, повідомляє Reuters.

Протягом останнього року прибутки LinkedIn, яка налічує 20 тисяч працівників, зростали щоквартально, але через глобальне погіршення економічної ситуації компанія ухвалила рішення скоротити свій особовий склад.

LinkedIn заробляє на продажі реклами, а також на платних підписках для фахівців у галузях рекрутингу й продажів, які послуговуються соцмережею для пошуку перспективних зв’язків.

У листі до працівників гендиректор LinkedIn Раян Росланський зазначив, що рішення скоротити відділи продажів, операцій і техпідтримки має на меті оптимізувати діяльність компанії, позбувшись надлишкових кроків і зробивши процес ухвалення рішень швидшим.

“Оскільки ринковий і користувацький попит коливається дедалі більше, а ми повинні ефективніше обслуговувати ринки, які щойно з’явились або швидко розвиваються, ми будемо розширювати співпрацю з підрядниками”, – написав Росланський.

За словами речника LinkedIn, підрядниками є “зовнішні партнери”, які візьмуть на себе нові та вже наявні функції.

Росланський у своєму листі також зазначив, що нові зміни сприятимуть створенню 250 нових робочих місць. Речник повідомив, що співробітники, які підпадуть під скорочення, матимуть змогу податися кандидатами на ці позиції.

У LinkedIn також заявили про намір припинити підтримку свого спрощеного застосунку для пошуку роботи, орієнтованого на Китай. У 2021 році компанія вирішила обмежити майже всі відносини з цією країною з огляду на “складне” середовище. Залишкову версію застосунку (InCareers) буде вимкнено до 9 серпня, йдеться в заяві LinkedIn.

“Незважаючи на початковий успіх, InCareer зіткнулася з жорсткою конкуренцією та складним макроекономічним кліматом, через що ми зрештою ухвалили рішення припинити підтримувати цей сервіс”, – зазначила компанія.

За словами речника, LinkedIn частково залишиться в Китаї, допомагаючи компаніям, які там працюють, наймати й навчати працівників поза межами країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!