ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лікарі та журналісти в Білорусі протестували через арешт їхніх колег

24.11.2020, 17:35
Фото - Tut.by
Фото - Tut.by

У Білорусі працівники лікарні швидкої допомоги та журналісти Tut.by 24 листопада провели акцію солідарності з журналісткою порталу Катериною Борисевич і лікарем Артемом Сорокіним, яких арештували за звинуваченнями в нібито розкритті медичної таємниці побитого до смерті Романа Бондаренка. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Tut.by.

Лікарі та журналісти стали обличчям до стіни та тримали в руках аркуші з написом “0‰” (“нуль проміле”).

Нагадаємо, лікар Артем Сорокін спростував заяви Слідчого комітету Білорусі й Олександра Лукашенка про те, що Роман Бондаренко був п’яний під час бійки на “Площі змін” у Мінську. Tut.by опублікував документ, який свідчить, що в крові Романа Бондаренка не було алкоголю. 

Як повідомляв ІМІ, 19 листопада у Мінську (Білорусь) затримали журналістку порталу Tut.by Катерину Борисевич, яка готувала матеріал про загиблого мінчанина Романа Бондаренка.

Генеральна прокуратура Білорусі повідомила про відкриття кримінальної справи щодо лікаря лікарні швидкої допомоги та “іншої особи” за фактами “розкриття лікарської таємниці, яке призвело до тяжких наслідків”. Ідеться про результати медичного огляду Романа Бондаренка, який помер після викрадення й побиття.

Результати медичного огляду Бондаренка, який уперше опублікував Tut.by, підтверджують, що він прибув до мінської швидкої допомоги абсолютно тверезим – усупереч версії, висловленій владою та особисто Олександром Лукашенком.

Житель Мінська Роман Бондаренко був жорстоко побитий увечері 11 листопада і помер у лікарні наступного дня. Загибель Бондаренка спричинила масове обурення, марш його пам’яті 15 листопада в Мінську був розігнаний владою.

Liked the article?
Help us be even more cool!