ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лигачова звинувачує Раду НМПУ у порушенні Статуту і вимагає скасувати відсторонення голови спілки

06.06.2016, 14:29

Шеф-редактор “Детектора медіа”, один з фундаторів Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Наталія Лигачова вважає, що на даний момент Юрій Луканов залишається легітимним головою НМПУ, і вимагає проведення позачергового з’їзду НМПУ, який має переобрати всі керуючі органи організації.

Про це йдеться у відкритому зверненні Наталії Лигачової до Ради НМПУ з приводу відсторонення Юрія Луканова від виконання обов’язків голови НМПУ, повідомляє “Детектор медіа”.

Нагадаємо, 4 червня на своєму засіданні Рада НМПУ вирішила призупинити повноваження голови Комітету Юрія Луканова, а також призначити позачерговий з’їзд медіапрофспілки, на якому буде обрано нове керівництво організації та будуть внесені зміни до статуту.

Виконувати обов’язки голови НМПУ до проведення з’їзду згідно з рішенням Ради буде член Комітету НМПУ Сергій Штурхецький. Своїм рішенням Рада НМПУ запустила у первинних організаціях профспілки процес обрання делегатів з’їзду та обговорення змін до статуту. Остаточну дату з’їзду визначить створений Радою Організаційний комітет. Очікується, що з’їзд відбудеться не пізніше ніж за три місяці.

У своєму зверненні Наталія Лигачова нагадує, що згідно зі статутом НМПУ Рада може відсторонити голову організації: за особистою заявою про відставку; при неможливості виконання своїх обов'язків за станом здоров'я; за неодноразові грубі порушення положень статуту.

“У заяві Ради не міститься жодної інформації з приводу тієї єдиної причини, згідно з якою Рада мала право відсторонити Юрія Луканова від виконання ним обов'язків голови НМПУ”, - наголошує Лигачова.

З огляду на це вона просить Раду надати інформацію, ким саме проводилася перевірка діяльності Луканова, чи були виявлені неодноразові грубі порушення ним статуту НМПУ, в яких документах це зафіксовано і чому в заяві Ради НМПУ не вказані причини відсторонення голови організації.

За відсутності такої інформації Наталія Лигачова вважає легітимним головою НМПУ Юрія Луканова. “Одночасно у мене є всі підстави вважати, що саме сама Рада порушила Статут НМПУ, оскільки усунула главу організації без дотримання процедури, зафіксованої в ньому”, - йдеться у відкритому зверненні.

Також Лигачова вимагає від Ради виконати норми статуту і скасувати своє неправомірне рішення про відсторонення голови НМПУ Юрія Луканова, а також скликати позачерговий з’їзд НМПУ, на якому повинно бути поставлено питання про порушення статуту НМПУ з боку членів Ради, дострокового припинення повноважень нинішнього складу Ради, обрання нового складу Ради.

Вона вважає, що позачерговий з'їзд повинен повністю перезавантажити керівні органи НМПУ, переобравши також Комітет і вибравши нового голову НМПУ, або підтвердити повноваження Юрія Луканова у разі висловлення йому довіри більшістю членів організації.

“Закликаю членів НМПУ,  а особливо тих, хто стояв біля витоків українського медійного профспілкового руху, домогтися неухильного виконання всіма керуючими органами організації вимог Статуту та повернути довіру медійної спільноти до організації”, - підсумовує Наталія Лигачова.

Liked the article?
Help us be even more cool!