ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лідер проросійської партії Болгарії закликав до знищення опонентів

27.06.2023, 16:05
Фото – euractiv.bg
Фото – euractiv.bg

Лідер радикальної проросійської партії "Вазраждане" Костадин Костадінов закликав знищити "рупори" американського посольства, маючи на увазі євроатлантичні партії країни.

Про це з посиланням на Euractiv пише "Європейська правда".

"Так званий переворот у Росії закінчився, не встигнувши початися, викликавши безпрецедентне розчарування в нашій демократичній спільноті. Вчора я з цікавістю подивився, що пишуть і до чого закликають рупори посольства США, – загалом їхні профілі були залиті кров’ю і закликали до війни, різанини, погромів і всіляких інших подібних речей", – заявив Костадінов.

Він закликав болгар зробити все, щоб знищити його політичних опонентів. 

"Зараз, звичайно, вони розчаровані, але досить було кількох годин, щоб побачити, чим вони є – люті антилюдські покидьки, які прагнуть крові й мріють про війни та насильство. Тому обов'язок кожного нормального громадянина – зробити все, що в його силах, щоб ця потворна наволоч була знищена – на благо не лише Болгарії, а й усього людства", – сказав Костадінов.

Раніше Костадінов також називав проєвропейські ЗМІ, які критикують його партію, і неурядові організації, які працюють з європейським та американським фінансуванням, "рупорами посольства США".

Прокуратура поки що не відповіла на запит видання про те, чи можна кваліфікувати заяву Костадінова як підбурювання до насильства, що є злочином за Кримінальним кодексом Болгарії.

Liked the article?
Help us be even more cool!