ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лещенко вважає, що його пошту зламали, щоб дізнатися, хто дав йому фотографії "Межигір'я"

15.01.2013, 03:15

Журналіст “Української правди” Сергій Лещенко вважає, що його пошту зламали, щоб встановити джерела отримання ним фотографій будинку "Хонка" президента Віктора Януковича у державній резиденції “Межигір’я”, або встановити походження документів про сина прем’єр-міністра Миколи Азарова. Про це Лещенко сказав в коментарі ІМІ.

“Я думаю, що це робилося з метою встановити, хто віддав мені фотографії внутрішнього оздоблення будинку Януковича “Хонка”. Матеріал про це був оприлюднений ще 28 вересня. Або для встановлення походження документів про сина Азарова”, - сказав журналіст.

Нагадаємо, у вересні 2012 року "Українська правда" вперше опублікувала фотографії, зроблені всередині маєтку Віктора Януковича в "Межигір'ї". 

18 жовтня 2012 року Сергій Лещенко опублікував на УП статтю під назвою "Австрійський бізнес Азарова. Скинемося всією Україною", у якій йшлося про те, що син Азарова отримав бюджетні кошти на розвиток сімейного бізнесу. 

 

Також Лещенко уточнив, що скринька була зламана на поштовому сервісі mail.ru, проте не знає, коли саме і як давно це сталося. “Принаймні, я тепер розумію, що пошта їх не дуже задовольнила - і вони хотіли отримати доступ до комп’ютера, а через комп’ютер - до паролів доступу в Фейсбук, іншу пошту та головне - пароль доступу до “Української правди”, - зазначив Лещенко.

Він розповів, що з грудня на його скриньку почали слати посилання на начебто компромат на тодішнього главу Нацбанка Сергія Арбузова, але журналіст ці посилання не відкривав.  

“Після свят цей процес поновився - тепер вони підробили листа від мого колеги, а його скриньку внесли в фільтри, щоб я не отримував від нього справжні листи”, - сказав він.

Крім того, Лещенко повідомив, що фахівці, які йому допомагають, виявили, що вірус, який його намагалися переконати відкрити, мав призначення отримати повний контроль над його комп’ютерною системою.

Журналіст процитував відповідь фахівця щодо вірусу: “Подивився я на Ваш файл. Він виявився архівом 7zip, який запускав установку однією з версій "канви" для вірусів - так званий Remote Manipulator System. RMS - це продукт, призначений для віддаленого управління комп'ютером, але його дуже люблять "хакери", тому що він дозволяє встановитися на систему без зайвих повідомлень. Після встановлення зловмисник отримує повний контроль над системою, включаючи фіксацію і передачу всіх натискань на клавіатуру (коли ви набираєте різноманітні паролі). Все передається зловмисникові”.

Також Лещенко повідомив, що після встановлення ним додаткових заходів безпеки він знову зафіксував, що “вдень був вхід у пошту зі стороннього айпішника”. “Як виявилося, це був модем Піпл-нет, тобто входили точно з України”, - уточнив він.

Нагадаємо, 14 січня 2013 року невідомі зламали одну з електронних скриньок журналіста “Української правди” Сергія Лещенка. Як написав журналіст, йому пропонувалося завантажити файл, який мав вірус, мета якого мати повний контроль над комп’ютерною системою.

Також Лещенко зауважив, що невідома особа мала доступ до його скриньки до того, як йому запропонували завантажити цей файл. “Він підробив лист від одного знайомого. Підробка листа відбулася одночасно з внесенням цього мейла до фільтрів, з тим, щоб я не отримав справжній лист від свого знайомого. Я цей мейл точно у фільтри не вносив”, - написав він, додавши, що до фільтрів була занесена не адреса, з якої надійшов вірус, а адреса, на яку він переслав листа з лінком на вірус.

Liked the article?
Help us be even more cool!