ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лауреатом премії DW "За свободу слова" став журналіст-розслідувач із Сальвадору

04.05.2023, 12:06
Фото – DW
Фото – DW

Журналіст-розслідувач із Сальвадору Оскар Мартінес став лауреатом премії DW “За свободу слова” (Freedom of Speech Award). Про це повідомляється на сайті мовника.

Мартінес пише про наркоторгівлю, корупцію або організовану злочинність у Центральній Америці. 

Він розповів, що його життя сповнене постійного ризику й погроз. “Переслідування варіюються від наклепів з боку посадовців і бізнесменів, мета яких – запроторити журналістів за ґрати, до стеження і шпигування, погроз насильством і навіть убивств”, – розповів медійник.

Оскар Мартінес – один з найвідоміших журналістів-розслідувачів у Латинській Америці. Його гострі репортажі неодноразово викликали неабиякий суспільний резонанс. Він народився 1983 року в Сальвадорі, а нині обіймає посаду головного редактора сальвадорського онлайн-журналу El Faro (у перекладі українською “Маяк”. – Ред.). Розпочатий ще 1998 року як безбюджетний проєкт, за ці роки El Faro перетворився на один із провідних засобів масової інформації в Латинській Америці, що сповідує незалежну і передовсім сміливу безкомпромісну журналістику в регіоні, який вважається одним з найнебезпечніших у світі для роботи журналістів.

Кілька років тому умови праці для журналістів у Сальвадорі значно погіршилися. Це сталося після вступу на посаду 2019 року президента країни Наїба Букеле. Він неодноразово різко критикував і погрожував журналістам, які критично висвітлюють роботу й політику уряду. Букеле блокує багатьох журналістів у соціальних мережах і намагається дискредитувати пресу як ворогів народу.

З березня 2022 року в Сальвадорі діє надзвичайний стан, запроваджений урядом. Тож дію таких конституційних прав, як свобода думки, таємниця кореспонденції, зокрема й стосовно цифрової комунікації, а також свобода зібрань, призупинено.

Вручення премії Deutsche Welle “За свободу слова” Оскарові Мартінесу відбудеться 19 червня під час конференції Global Media Forum у Бонні.

Liked the article?
Help us be even more cool!