ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвія не впускатиме трьох російських акторів, які виступають в окупованому Криму

20.02.2023, 10:11
Фото – vgolos.com.ua
Фото – vgolos.com.ua

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс ухвалив рішення внести до списку небажаних для країни осіб трьох російських акторів через виступи в окупованому Росією Криму, повідомляє Delfi.

Зокрема, йдеться про трьох громадян Росії – акторів театру Даміра Садрєєва, Олексія Швецова та Віталія Сколова. 

У МЗС Латвії зазначили, що актори продовжують активно виступати в окупованому Росією Криму.

“З огляду на принципову підтримку Латвією цілісності українських територій в'їзд таких людей до Латвії та перебування є небажаним”, – йдеться в повідомленні.

Також міністерство наголосило, що Латвія рішуче засуджує агресію Росії проти України та її територіальної цілісності, що розпочалася 2014 року, а також неспровоковане і невиправдане повномасштабне військове вторгнення в Україну, яке триває вже майже рік і під час якого внаслідок жорстоких дій російських збройних сил щодня гинуть українські мирні мешканці та військові.

Нагадаємо, у лютому 2023 року Національна рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) тимчасово обмежила доступ до низки пов'язаних з російськими пропагандистськими ЗМІ сайтів (здебільшого під блокування потрапили регіональні дзеркала Sputnik і RT) на території Латвії до зняття санкцій Європейського Союзу.

Liked the article?
Help us be even more cool!