ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Латвійські спецслужби виявили заклики приєднатися до ПВК "Вагнер"

Служба держбезпеки Латвії (СДБ) виявила в інтернеті окремі прямі та непрямі заклики приєднатися до російського угрупування "Вагнер".

Про це пише Delfi з посиланням на LETA.

Детальніших коментарів СДБ не надала. Представники служби пояснили, що досі в Латвії не було виявлено жодної зовнішньої реклами угруповання, наприклад наклейок чи інших пропагандистських матеріалів.

У СДБ також нагадали, що громадянам та негромадянам Латвії заборонено служити в Збройних силах чи військовій організації іншої держави, яка загрожує національній безпеці Латвії.

За порушення цієї заборони в Латвії передбачено кримінальну відповідальність – позбавлення волі на строк до чотирьох років. Покарання у вигляді тюремного строку до десяти років також передбачено за активну участь у збройному конфлікті, що відбувається за межами Латвії, спрямований проти територіальної недоторканності чи політичної незалежності країни або іншим чином суперечить міжнародному праву, пов'язаному з Латвією.

Як повідомляв ІМІ, у Польщі Агентство внутрішньої безпеки разом з поліцією ідентифікувало та затримало двох росіян, які поширювали пропагандистські матеріали російської ПВК “Вагнер”. Чоловіки поширювали пропагандистські матеріали в Кракові та Варшаві. Польща почала посилювати кордон з Білоруссю після того, як туди стали переміщуватися найманці угруповання ПВК “Вагнер”. Як повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, на кордоні з Білоруссю буде близько 10 тисяч солдатів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!