ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ландік вимагає порушити справу проти журналістів LB.ua

27.06.2012, 11:57

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.

Ландік просить порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.

У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах».

Видання нагадує, що 18 листопада 2011 року, в день прийняття Верховною Радою закону про вибори, журналіст LB.ua сфотографував, як Володимир Ландік в сесійній залі парламенту веде смс-переписку щодо долі свого сина, який на той момент знаходився під судом по звинуваченню в побитті дівчини.

“Зі змісту листування зрозуміло: для оптимізації іміджу сина Романа, Ландік-старший вдається до допомоги політтехнологів і навіть "залучає" журналістів луганської телекомпанії до написання позитивних коментарів у новинах і текстах, присвячених процесу над Ландіком-молодшим”, - зазначає видання.

Після публікації Володимир Ландік дозволив собі агресивні коментарі в адресу LB.ua, зокрема зажадав, щоб шеф-редактор видання «оприлюднила свої гігієнічні прокладки». Але в прокуратуру звернувся лише вісім місяців по тому.

“Редакція LB.ua здивована сьогоднішнім візитом співробітника прокуратури і не виключає політичного підтексту справи... У свою чергу юристи LB.ua, ознайомившись із запитом прокуратури, не знаходять в діях керівників і журналістів видання неправомірних дій, а тим більше складу злочину. У той же час, на їхню думку, справа не обмежиться попередньою перевіркою і висока ймовірність порушення кримінальної справи в найближчі дні”, - зазначає видання.

Liked the article?
Help us be even more cool!