ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ландік просить прокуратуру припинити переслідування журналістів LB.ua

06.07.2012, 01:16

Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландик просить припинити кримінальне переслідування журналістів інтернет-видання LB.ua в результаті його депутатського звернення від листопада 2011 року після публікації його приватного листування на сайті видання.

З відповідним листом Ландік звернувся до прокурора Печерського району Києва Харченка В.М., повідомляє LB.ua.

"Беручи до уваги те, що журналісти видання, в особі шеф-редактора Ксенії Василенко (творчий псевдонім Соня Кошкіна), публічно вибачилися переді мною і висловили жаль з приводу своїх неправомірних дій щодо оприлюднення приватної переписки, вважаю інцидент вичерпаним. Більше не вважаю себе потерпілою стороною і прошу Вас припинити кримінальне переслідування журналістів інтернет-видання LB.ua в результаті мого депутатського звернення ", - йдеться в листі Ландіка до прокурора.

Разом з тим депутат додав, що є захисником свободи слова в країні.

"Як Глава підкомітету з питань вільного доступу громадян до інформації та контролю за діяльністю органів влади в інформаційному просторі Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації завжди відстоюю конституційні права громадян на свободу слова. Для мене пріоритетом у депутатській діяльності є забезпечення балансу інтересів засобів масової інформації на своєчасну та корисну для суспільства інформацію і права громадян на приватне життя. Моя історія - наочна ілюстрація того, що дана проблема є злободенною ", - зазначив Ландік.

Нагадаємо, раніше прокуратура сповістила редакцію сайту LB.ua про проведення перевірки та можливе порушення кримінальної справи в результаті звернення Володимира Ландіка, який звинуватив видання в порушенні таємниці листування.

Liked the article?
Help us be even more cool!