ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Лачен пише" є єдиним не анонімним та не проросійським телеграм-каналом у топ-10 – дослідження ІМІ

05.04.2023, 15:17
Фото - dev.ua
Фото - dev.ua

Єдиний телеграм-канал, який входить до десятки найпопулярніших в Україні, не є анонімним та не має жодного стосунку до російського контенту, – це канал “Лачен пише”. 

Такими є дані дослідження ІМІ, проведеного за допомогою даних, отриманих із сервісу TGstat.

Канал належить українському блогеру та активісту Ігорю Лаченкову, який спільно із Сергієм Притулою запустив проєкт “Народний Байрактар” та збирає мільйони для підтримки української армії. За активну діяльність Лаченков потрапив до престижного списку для молодих людей Forbes Україна “Рейтинг 30 до 30”. 

Свій уже кількамільйонний канал “Лачен пише” успішно запустив перед початком повномасштабної війни. Аудиторія на цей канал перейшла з його інстаграм-акаунту (який він розкручував кілька років). Блогер також мав активну аудиторію з іншого свого телеграм-проєкту, пов'язаного з гумористичним контентом, “Бро скинув мем”. 

Лаченков зазначав, що принципово не розміщує рекламу на каналі “Лачен пише”. Втім, не приховує, що йому пропонували розмістити політичні пости та рекламу ігрового бізнесу.

Команда “Лачен пише” повідомляла, що популярність та довіра читачів до каналу викликана тим, що вся інформація ретельно перевіряється, та через відсутність “жовтухи” й хайпу. Втім, якщо і трапляються в стрічці фейки чи дезінформація, вони спростовуються.

Основний контент каналу – це свіжі новини щодо подій в Україні з посиланнями на офіційні джерела, проте в стрічці також трапляються новини із соцмереж або інших медіа. Канал ще в середині січня 2022 року мав близько 6 тис. підписників, а вже першого дня повномасштабної війни – 150+ тис. підписників.

Детальніше про десятку найпопулярніших телеграмів читайте в моніторингу Інституту масової інформації.

Liked the article?
Help us be even more cool!