ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ висловила протест правооохоронцям через тиск на президента Академії української преси

29.07.2019, 17:18
Фото - nbnews.com.ua

Комісія журналістської етики висловлює рішучий протест проти "грубого тиску" органів слідства Національної поліції на президента Академії української преси, професора Валерія Іванова та закликає правоохоронні органи захистити його від необґрунтованих звинувачень та тиску.

Про це йдеться у відкритому листі КЖЕ від 29 липня до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та голови Національної поліції України Сергія Князєва.

“Комісія журналістської етики, чия діяльність підтримується провідними журналістськими та медійними громадськими організаціями України, висловлює рішучий протест проти грубого тиску органів слідства Національної поліції на нашого авторитетного колегу, президента Академії української преси, професора, доктора філологічних наук Валерія Іванова!”, - йдеться у листі.

Комісія зауважує, що вже третій місяць триває кампанія проти родині професора Іванова, зокрема, арештовано доступ до банківських рахунків, у помешканні проведено обшук.

Зокрема, на адресу Комісії журналістської етики також надійшов запит Головного слідчого управління Національної поліції України №1383/24/9/2-2019 щодо діяльності КЖЕ та взаємовідносин Комісії із Валерієм Івановим, який є членом нашої Комісії.

“Ми визнаємо право органів Національної поліції реагувати на можливі правопорушення та проводити досудові розслідування. Але досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №42015000000002145 від 5.10.2015, стосується діяльності не Валерія Іванова, а рекламного бізнесу його дорослого сина – Дениса”, - зазначає КЖЕ. Комісія зазначає, що слідчі органи не повинні здійснювати тиск на батьків, намагаючись четвертий рік розслідувати справу щодо незалежної економічної діяльності Дениса Іванова. 

Причому, наголошують в КЖЕ, справа була закрита у 2017 р., а поновили її через три місяці після початку інформаційного проекту з  розкриття можливих корупційних зв’язків у керівництві слідчого управління Національної поліції.

“Комісія журналістської етики закликає керівництво МВС та Національної поліції уважно з’ясувати обставини, на які вказується у цьому листі, та захистити нашого колегу від необґрунтованих звинувачень та тиску. Валерій Іванов здобув незаперечне визнання серед журналістів та дипломатів за багаторічну навчальну діяльність та захист свободи слова в Україні, тому нинішній конфлікт є надзвичайно резонансною темою для ЗМІ”, - йдеться у листі.

Як повідомляв ІМІ, 7 травня Валерій Іванов повідомив, що у нього вдома у відбувся обшук в межах кримінальної справи проти його сина – власника PR-агентства Smart Manager Дениса Іванова.

Liked the article?
Help us be even more cool!