ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ випустила пояснювальні відео про журналістську етику в часи війни

25.04.2023, 12:40

Комісія з журналістської етики випустила серію нових пояснювальних відео про журналістські стандарти. Про це повідомляється на сайті КЖЕ.

Перше відео присвячене питанню “Як журналісти можуть допомогти покарати Росію за воєнні злочини в Україні”. У ньому йдеться про збір свідчень журналістами, публікацію матеріалів та співпрацю з правозахисною ініціативою “Трибунал для Путіна”.

Друге відео дає відповідь на питання “Як медіа відповідально виправляти свої помилки”. Як зазначає КЖЕ, повідомлення медіа впливають на життя людей і суспільства, можуть спричинити паніку, травмувати, налякати,  зруйнувати чиюсь репутацію або спонукати когось ухвалити хибне рішення. Тому медіа повинні, по-перше, ретельно перевіряти будь-яку інформацію, перш ніж її поширити. А по-друге, якщо припустилися помилки, визнати й виправити її відкрито.

Третє відео присвячене згадці Кодексу етики українського журналіста в новому Законі України “Про медіа”.

Відео будуть корисними журналістам, студентам і викладачам факультетів медійних спеціальностей, а також споживачам інформації – читачам, слухачам, глядачам.

Як повідомляв ІМІ, раніше, у 2021 році, КЖЕ випустила першу серію відео про Кодекс етики українського журналіста простою мовою: “Дати слово всім: що таке баланс в журналістиці”, “Коментарі – це не факти”, “Про дітей – завжди обережно”.

На початку 2023 року КЖЕ запустила серію пояснювальних відео про “Специфіку інтерв’ю з російськими військовополоненими”; “Чи місце нецензурній лайці і бурхливим емоціям у журналістських матеріалах?” та “Чи можна дотриматись усіх журналістських стандартів у час війни?”.

Liked the article?
Help us be even more cool!