ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ оголосила дружнє попередження "Українській правді" через публікацію на користь Тимошенко

26.04.2019, 16:10
Фото – Громадський простір

Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила інтернет-виданню “Українська правда” дружнє попередження через публікацію від 13 лютого, яка містить ознаки “політичної джинси” на користь тодішньої кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко. Про це йдеться в рішенні комісії від 24 квітня, повідомляє “Детектор медіа”.

У межах моніторингу висвітлення в засобах масової інформації виборів Президента України, на розгляд Комісії з журналістської етики було подано скаргу на публікацію “Тимошенко пообіцяла виборцям зарплати у 1000 доларів” від 13 лютого 2019 року.

Комісія вважає, що інтернет-видання “Українська правда” порушило вимоги статей 6 та 7 Кодексу етики українського журналіста, а саме – вимоги щодо об’єктивності і повноти подання інформації та відокремлення матеріалів, що мають рекламну мету, від інформаційних та аналітичних публікацій.

Як зазначає КЖЕ, публікація повністю ґрунтується на повідомленні прес-служби політичної партії “Батьківщина” та присвячена виступу Юлії Тимошенко.

“На думку Комісії вказана публікація спрямована на підвищення іміджу та рейтингу кандидатки у Президенти України Юлії Тимошенко, а не на інформування виборців про важливі події та явища, пов’язані з виборчим процесом. Уся публікація присвячена просуванню кандидаткою популярних у суспільстві ідей щодо збільшення зарплат. Такий меседж у тому числі виведено в заголовок статті”, – йдеться в повідомленні.

Як нагадує видання, 15 квітня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) висловила телеканалу “Інтер” дружнє попередження через сюжет від 27 лютого, який містить ознаки “політичної джинси” на користь тодішньої кандидатки в Президенти Юлії Тимошенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!