ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ виявила під час виборів 82 порушення професійної етики в медіа

21.05.2019, 11:15
Фото – cje.org.ua

За період виборчої президентської кампанії із січня до квітня 2019 року було виявлено 82 порушення Кодексу етики українського журналіста серед ЗМІ.

Про це повідомив голова Комісії з журналістської етики Андрій Куликов 20 травня під час круглого столу “Президентська виборча кампанія в українських медіа”, повідомляє Укрінформ.

“Обізнаність тих, хто обирає, їхня здатність опиратися маніпуляціям і, зрештою, доходити обґрунтованих рішень великою мірою залежить від неупередженості, чесності, точності нашої роботи. Ми маємо бути врівноваженими в нашій роботі, щоб люди у нашій аудиторії знали, що саме вони мають право розпоряджатися своїми голосами так, як вважають за потрібне, а не сахалися повсякчас у виборчих прихильностях залежно від того, на який матеріал натрапити”, – сказав Куликов.

Він зазначив, що те, як люди працюють у засобах масової комунікації, розповідають про вибори, прямо впливає на поведінку під час виборів тих, хто голосує чи не голосує, а отже, визначає наше спільне подальше життя.

“Ми маємо бути небайдужі в нашій роботі: ця небайдужість має полягати у виконанні професійних обов'язків за професійними стандартами. Досвід, набутий під час цього моніторингу, знадобиться нам не пізніше осені цього року: будуть парламентські вибори. Звісно, хочеться, щоби потреби в моніторингу не було, бо все було б чисто, бездоганно. Але для того, щоби зрештою було так, і потрібен моніторинг”, – сказав Куликов.

Liked the article?
Help us be even more cool!