ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ та НМР підписали меморандум про співпрацю

26.11.2021, 15:48
Фото - Fotolia/wellphoto/DW
Фото - Fotolia/wellphoto/DW

Комісія з журналістської етики та Незалежна медійна рада підписали 25 листопада меморандум про співпрацю, в якому домовилися координувати свої зусилля для захисту незалежної журналістики та свободи слова в Україні. 

Про це повідомляється на сайті Незалежної медійної ради.

“Важливим моментом є те, що сторони визначили в документі свої ключові компетенції – і саме це чітке визначення дозволить зробити координацію зусиль ефективною: уникаючи дублювання, але натомість доповнюючи ключові компетенції одна одної”,– йдеться в повідомленні.

У меморандумі сторони домовилися про таке: 

  1. Координувати свої зусилля для захисту незалежної журналістики та свободи слова в Україні.
  2. Вживати всіх можливих заходів для захисту незалежного суспільного мовлення від політичного, економічного тиску та будь-яких форм цензури.
  3. У своїй діяльності ставити за мету недопущення перетворення діяльності медіа на популяризацію скандального чи штучно сенсаційного контенту, позбавленого будь-якого суспільного інтересу; пропаганду, дезінформацію, сексизм або будь-які інші вияви, що ставлять під загрозу саму природу професійної журналістики.
  4. Погоджуються координувати зусилля для експертного оцінювання найбільш складних і небезпечних явищ, що виникають у медійному полі України.
  5. Погоджуються координувати зусилля для вироблення рекомендацій і пропозицій регулятору – Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення.
  6. Просувають ідеї незалежної фахової й етичної журналістики шляхом вироблення настанов, рекомендацій, а разом з цим і проведення публічних обговорень та навчальних заходів.
  7. Зберігають за собою право розробляти та оприлюднювати як власні, так і спільні зауваження та рекомендації як окремим медіакомпаніям, журналістам, так і органам влади з метою покращення законодавства та інших процедур, які впливають на якість журналістики та свободу слова в Україні.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики – орган саморегуляції роботи журналістів та редакцій в Україні, який обговорює та пропонує вирішення конфліктних ситуацій у медіа шляхом розгляду скарг від споживачів інформації, базуючись на єдиному стандарті роботи – Кодексі етики українського журналіста.

Незалежна медійна рада – громадський консультативний та експертний орган, який покликаний просувати високі професійні стандарти журналістики та саморегулювання в українському медіасекторі шляхом надання фахових висновків, коментарів та рекомендацій, що базуються на міжнародних стандартах, національному законодавстві та етичних стандартах професійної журналістики.

Liked the article?
Help us be even more cool!