ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КЖЕ підготувала посібник з журналістської етики

КЖЕ підготувала електронний посібник з журналістської етики для медійників, керівників медіа, студентів і викладачів факультетів журналістики.

Про це йдеться на сайті Комісії з журналістської етики.

"Практикувати етику в журналістиці означає практикувати правду. В основі етики – дбайливе ставлення до авдиторії, невведення публіки в оману. Для авдиторії, впровадженої в оману, багаторазово зростає небезпека покластися на хибні відомості, дійти хибних висновків, а отже й не зауважити загроз, які постають внаслідок зловмисних маніпуляцій або нехлюйського нашого ставлення до стандартів професії. Етичне ставлення до нашого суспільства, дотримання етичних принципів у повсякденній нашій роботі захищає свободу", – зазначив Андрій Куликов, голова КЖЕ в передмові до посібника.

У виданні подано практичні рекомендації щодо дотримання етичних стандартів у сфері української журналістики. Зокрема, наведено рекомендації щодо висвітлення повідомлень, які публікуються в соцмережах, означено параметри дотримання вимог до якісної журналістики. У посібнику пояснено характерні особливості використання основних журналістських жанрів, розкрито питання журналістських стандартів, гендерної рівності, специфіки діяльності журналістів та медіа під час дії воєнного стану.

Крім того, посібник містить найважливіші заяви та рекомендації Комісії з журналістської етики після повномасштабної російської агресії та вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року. 

ЗАВАНТАЖИТИ

Як повідомляв ІМІ, працівники Центру протидії дезінформації за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу розробили посібник із протидії дезінформації. "Посібник було створено у відповідь на дії противника щодо України в інформаційному просторі. Для покращення системи протидії ворожим інформаційним впливам, ознайомлення з її тонкощами, а також демонстрації тактик, технік і процедур противника Центр протидії дезінформації зібрав весь наявний досвід у цій сфері в даному посібнику", – пояснили в ЦПД.

Liked the article?
Help us be even more cool!