ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київводоканал: Інформація в соцмережах про холерну паличку у воді не відповідає дійсності

26.06.2023, 16:07
Фото – picture-alliance / R. Weihrauch
Фото – picture-alliance / R. Weihrauch

Водопостачальне підприємство “Київводоканал” заявляє, що якість водопровідної води в Києві відповідає санітарним нормам, а поширена в соцмережах інформація про холерну паличку не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті компанії.

“Наразі в мережі розповсюджується неправдива інформація про можливий спалах холери через холерну паличку у воді. Таке повідомлення вже поширилося пабліками та чатами різних міст. У дописах зазначається, що навіть чистити зуби та мити фрукти і овочі необхідно виключно кип'яченою водою. Ця інформація не відповідає дійсності і, скоріше за все, спрямована на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення”, – повідомляє Київводоканал.

Підприємство зазначає, що якість питної води контролюється за показниками епідемічної безпеки та санітарно-хімічними показниками безпечності. 

“За результатами лабораторних досліджень якість питної води централізованої системи водопостачання Києва відповідає чинним нормативним вимогам ДСанПіН. Жодних відхилень від чинного ДСанПіН  наразі немає. Питна водна безпечна за епідемічними показниками та не шкодить здоров’ю людини”, – йдеться в повідомленні.

Київводоканал зауважує, що інформація про якість води поверхневих джерел водопостачання та питної води в розподільчих мережах Києва щодня публікується на офіційному сайті компанії та фейсбук-сторінці.

Нагадаємо, вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, що спричинило підтоплення частини Херсонської та Миколаївської областей.

Liked the article?
Help us be even more cool!