ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Київ передав Угорщині "дорожню карту" щодо питання нацменшин – Стефанішина

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Україна надала Угорщині детальну "дорожню карту" того, як можна вирішити суперечки щодо питання нацменшин.

Про це повідомила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина 8 листопада в ефірі телемарафону, повідомляє Громадське радіо

"Ми передали їм детальну дорожню карту, як ми бачимо вирішення питань, які ставляться угорським урядом", – сказала вона.

За її словами, Україні було важливо, щоб у звіті Єврокомісії не відчувався "угорський слід" і щоб звіт був неупередженим.

"І я хочу звернути увагу, що Європейська комісія у своєму звіті підтвердила прогрес України, підтвердила, що права національних меншин відповідають Копенгагенським критеріям, які виставляються країнам-членам Євросоюзу", – уточнила віцепрем’єрка.

Україна закликала Угорщину дійти згоди й дати зворотний зв’язок щодо наданих пропозицій, додала віцепрем’єрка.

Як повідомляв ІМІ, Єврокомісія оприлюднила звіт щодо України за 2023 рік. Попри війну країна продовжує прогрес у реформах, хоча є і зауваження. Звіт містить рекомендації, зокрема щодо свободи слова. Щодо прав нацменшин Україні необхідно виконати решту рекомендацій Венеційської комісії, зокрема щодо внесення змін до законодавства про державну мову, ЗМІ та освіту. З-поміж іншого Єврокомісія зазначила, що необхідно посилити підтримку ромської громади за допомогою конкретного та цілеспрямованого плану дій.

Liked the article?
Help us be even more cool!