ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай відмовив у візі журналісту, що писав про злочини щодо брата президента країни

03.09.2019, 14:48
Фото – Wall Street Journal

Китай відмовив у продовженні візи репортеру журналу Wall Street Journal Чуну Хань Вонгу. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Комітет захисту журналістів. 

Комітет захисту журналістів закликав китайські імміграційні органи негайно скасувати своє рішення та дозволити іноземним і вітчизняним журналістам працювати без втручання в їхню роботу.

У липні Чун Хань Вонг та журналіст Філіп Вень опублікували звіт про розслідування влади Австралії щодо злочинів, пов’язаних із відмиванням грошей за участю двоюрідного брата президента Китаю Сі Цзіньпіня.

Міністерство закордонних справ Китаю, у свою чергу, заявило: “Ми рішуче виступаємо проти зловмисних, наклепницьких нападів на Китай з боку окремих закордонних репортерів, і ми не вітаємо таких журналістів”.

Чун Хань Вонг – громадянин Сінгапуру, який із 2014 року пише для видання The Wall Street Journal з Пекіна. Він залишив Китай 30 серпня, після того як влада відмовилася поновити його посвідчення для преси та візу.

CPJ повідомляє, що Китай відмовив у поновленні візи для кореспондентки BuzzFeed Меги Раджагопалан у серпні 2018 року і взагалі не відповів на заяву американської журналістки Бетхані Аллен-Ебрагіміян про отримання візи для роботи пекінським кореспондентом Agence France-Presse.

Liked the article?
Help us be even more cool!