ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китайські хакери після сплеску коронавірусу здійснили атаки на світові компанії – кіберексперти

26.03.2020, 16:09
Фото - fakty.ictv.ua
Фото - fakty.ictv.ua

Американська компанія у галузі кібербезпеки FireEye заявила про сплеск кібершпіонажу з боку хакерського угруповання, імовірно пов'язаного з Китаєм. Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на Reuters

Як йдеться у доповіді компанії, підвищення активності почалося наприкінці січня, коли коронавірус почав ширитись за межами Китаю. І за останні кілька тижнів випадки кібершпіонажу також почастішали.

За даними FireEye, свою діяльність з 20 січня пожвавило хакерське угруповання APT41. Вони спрямували свої атаки на 75 компаній - від промислових підприємств і медіаорганізацій до медичних установ і некомерційних організацій США, Канади, Великої Британії, Мексики, Саудівській Аравії, Сингапурі та інших країн. Назви компаній не розкривають.

Представник компанії FireEye Крістофер Глайер пов'язує це як зі спалахом COVID-19, так і з торговельною війною між Китаєм і США й вважає це однією “з наймасштабніших кампаній з боку китайських кібершпигунів за останні роки”.

Китайське міністерство закордонних справ прямо не коментує доповідь FireEye, але опублікувало заяву, в якій йдеться, що Китай став “жертвою кіберзлочинності й кібератаки”.ф

Liked the article?
Help us be even more cool!