ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай зобов'яже блогерів отримувати дозвіл уряду на публікацію контенту

19.02.2021, 12:27
Фото – globalvoices.org
Фото – globalvoices.org

Уряд Китаю запроваджує нові правила, що вимагають від блогерів та впливових осіб в інтернеті отримувати схвалення від уряду для публікації контенту з певних тем, включено з політикою, охороною здоров'я, економікою та судовою системою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

Адміністрація кіберпростору Китаю планує ввести в дію нові регулювальні правила з наступного тижня.

У заяві регулятора йдеться, що нові вимоги призначено для стандартизації та управління публічними обліковими записами й платформами інформаційних послуг, щоб вони були обізнанішими щодо збереження правильного напряму громадської думки.

Зазначається, що в Китаї ще з 2017 року необхідно було отримувати спеціальні дозволи на висвітлення таких тем, як політика та військова справа. Нові ж правила розширюють список цих тем.

Як пише агентство, експерти побоюються, що дозволи на публікацію отримають лише державні ЗМІ та офіційні пропагандистські акаунти.

“Регулювальні органи хочуть контролювати всю процедуру виробництва інформації”, – заявив Тітус Чен, експерт із питань китайської політики в галузі соціальних мереж у Національному університеті Сунь Ятсена в Тайвані.

Така політика є однією з центральних ланок курсу глави КНР Сі Цзіньпіна. Це частина “цифрового суверенітету”, згідно з яким влада встановлює обмеження і посилює контроль над цифровою сферою.

Liked the article?
Help us be even more cool!