ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай збирається деактивувати застосунок з відстеження громадян під час пандемії коронавірусу

12.12.2022, 18:00
Фото – pratique.fr
Фото – pratique.fr

У Китаї заявили про намір деактивувати телефонний застосунок, який відстежував переміщення громадян у період пандемії.

Національний застосунок, який працював три роки, вимкнуть увечері, пише BBC.

Така зміна політики сигналізує, що Пекін відходить від своєї контроверсійної стратегії боротьби з ковідом. Рішення є дуже символічним, але не матиме значного впливу на щоденний побут громадян, адже у всьому Китаї й надалі функціонуватимуть аналогічні застосунки місцевого масштабу.

Контрольований державою застосунок "Мапа комунікаційного маршруту", який використовує сигнал телефонного зв’язку для відстеження, чи подорожував хтось до зони з високим ризиком зараження, вважався ключовим елементом протиковідної політики Китаю. 

Громадяни мали ввести свій номер телефону, щоб у застосунку з’явилася зелена стрілка, яка позначає, що їм дозволено подорожувати між провінціями та відвідувати публічні заходи.

Оскільки протиковідні обмеження на подорожі між провінціями були зняті, китайські посадовці оголосили, що в національному застосунку більше немає потреби.

Втім, "Мапа комунікаційного маршруту" є лише одним із багатьох застосунків з відстеження, які регулюють повсякденне життя в Китаї. Значна кількість громадян досі послуговується муніципальними або провінційними системами сканування, щоб отримати доступ до послуг та громадських установ.

Незважаючи на пом’якшення протиковідних заходів, Китай досі вважається країною, чиї коронавірусні обмеження є одними з найжорсткіших у світі.

Liked the article?
Help us be even more cool!