ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай вимагає вибачень від данської газети за публікацію карикатури про коронавіруси

28.01.2020, 14:46
Малюнок – Tegning: Niels Bo Bojesen / jyllands-posten.dk
Малюнок – Tegning: Niels Bo Bojesen / jyllands-posten.dk

Китай вимагає від данської газети “Jyllands-Posten” вибачень за публікацію карикатури про новий коронавірус. Відповідну заяву зробило посольство Китаю в Данії, повідомляє Громадське радіо з посиланням на Bloomberg.

Видання розмістило малюнок, де на прапорі КНР замість п’яти зірок зображено віруси. Керівництво газети стверджує, що ніхто нікого не хотів образити, тому вибачень не буде, але в Пекіні публікацію назвали образою.

“Ми висловлюємо своє сильне обурення і вимагаємо від Jyllands-Posten та (карикатуриста. – Ред.) Нільса Бо Бойсена пошкодувати про свою помилку і публічно вибачитися перед китайським народом”, – йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті посольства.

На прохання прокоментувати Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен уникнула будь-яких прямих посилань на карикатуру видання.

“Мені нічого сказати щодо цього, окрім – у нас у Данії дуже міцна традиція, а не просто свобода слова, а також свобода сатири, і так триватиме і в майбутньому. Це добре відома данська позиція, і ми не збираємося її змінювати”, – зазначила вона.

Нагадаємо, 30 вересня 2005 року данське видання “Jyllands-Posten” опублікувало карикатури на пророка Мухаммеда. На одній із них пророк був зображений в образі шахіда, на голові якого тюрбан у вигляді вибухового пристрою. На іншій – Мухаммед приваблює терористів-смертників принадами раю. Тоді публікація спровокувала насильство. Натовп розгніваних ісламістів атакував будівлю посольства Данії в Індонезії.

Liked the article?
Help us be even more cool!