ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай переслідує ЗМІ, які критикують його реакцію на спалах коронавірусу, – RSF

02.04.2020, 13:07
Фото – Репортери без кордонів
Фото – Репортери без кордонів

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" (RSF) повідомляє, що Китай використовує своїх послів у всьому світі для кампанії нападів та приниження ЗМІ, які критикують реакцію Пекіна на спалах коронавірусу. Організація закликає китайських послів відмовитися від таких кроків. Про це повідомляється 1 квітня на сайті організації.

Так, посольство Китаю в Перу 16 березня назвало "безвідповідальною" статтю в газетах El País і La República, у якій ішлося, що кризи коронавірусу не сталося б, якби Китай був "вільною і демократичною країною, а не диктатурою".

Посольство Китаю в Канаді 7, 26 та 28 березня опублікувало три гнівні заяви, у яких звинуватило газету National Post у тому, що вона заявила про цензуру в Китаї, а також назвало "безвідповідальними" репортажі газети Globe and Mail про виготовлення хірургічних масок у Китаї.

Посольство Китаю в Австралії на початку березня надіслало низці журналістів електронного листа зі звинуваченням їх у "політизації" епідемії. 

Посол Китаю у Франції Лу Шей опублікував 31 березня заяву, в якій звинуватив "певні французькі ЗМІ" в "перетині червоної лінії" через "безпричинні образи Китаю".

"Ці заяви послів Китаю відбивають політику, узгоджену на найвищому рівні уряду Китаю, яка спрямована на контроль за висвітленням у міжнародних ЗМІ", – сказав  голова бюро Східної Азії RSF Седрік Альвіані.

Китай посідає 177-ме місце зі 180 країн світу у Всесвітньому індексі свободи преси RSF за 2019 рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!