ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Китай блокує на своїй території майже чверть іноземних ЗМІ

23.10.2019, 16:00
Фото – Ji Zhe / Imaginechina / AP
Фото – Ji Zhe / Imaginechina / AP

Китай блокує сайти майже чверті іноземних ЗМІ, що присутні на його території. Про це повідомляє Le Monde з посиланням на дослідження GreatFire.com на замовлення FCCC, клубу закордонних кореспондентів у Китаї.

Зокрема, заблоковані New York Times, BBC, The Guardian, The Washington Post, Reuters, El Pais, The Hindu, Der Spiegel, Economist, Le Monde, Libération, Radio France Internationalе та інші часописи і радіостанції.

У країні акредитовано 536 іноземних кореспондентів, з них 431 – у Пекіні. Ці журналісти працюють на 215 ЗМІ. Отож, згідно з дослідженням, доступ до 23% медіа заблоковано, і серед них більшість англо-саксонських ЗМІ. Китайці не мають доступу також до американських інтернет-платформ, таких як Google, Wikipedia, Twitter та Facebook.

Китайські цензори майже ніколи не повідомляють причин, через які доступ до певних сайтів блокується, та чи буде ця заборона мати перманентний характер, чи це тимчасове явище, повідомляє Washington Post. Але тенденція припиняти доступ до західних ЗМІ посилилася з 2013 року. Так, відомо, що CNN потрапив до чорного списку після того, як на сайті надрукували матеріал про річницю придушення протесту 1989 року. Сайти Bloomberg, The New York Times, Reuters і Wall Street Journal заблоковані вже декілька років.

Масивна активізація комп’ютерних програм, мета яких – поширювати цензуру, заблокувала понад 10 тисяч вебдоменів та запровадила алгоритми штучного інтелекту, які постійно та без втоми вишукують нові VPNs.  

Зі свого боку китайська влада каже про “суверенітет у галузі інтернету”, який не підлягає обговоренню з іноземними урядами.

Liked the article?
Help us be even more cool!