ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

КВУ закликає Зеленського оплатити фільм "Слуга Народу 3" з виборчого фонду

12.02.2019, 14:04
Фото - cvu.org.ua

Комітет виборців України вважає, що показ фільму “Слуга Народу 3” під час виборчого процесу має розглядатися як передвиборча агітація на користь Володимира Зеленського і має бути оплачений із виборчого фонду кандидата. Про це повідомляється на сайті КВУ.

Як зауважують у КВУ, таке трактування відповідає ч. 1 ст. 58 Закону “Про вибори Президента України”, яка встановлює, що передвиборча агітація - це здійснення будь-якої діяльності з метою спонукання виборців голосувати або не голосувати за певного кандидата на пост Президента України.

Водночас однією з форм передвиборчої агітації, відповідно до закону, є оприлюднення в друкованих та аудіовізуальних (електронних) засобах масової інформації відеофільмів.

“КВУ вважає, що показ відеофільму “Слуга Народу 3” є діяльністю, що спонукає виборців голосувати за В. Зеленського, який є виконавцем головної ролі у фільмі, а також кандидатом у Президенти України. Крім того, фільм “Слуга Народу 3” має політичну тематику, позитивно зображує діяльність художнього персонажа В. Зеленського, а його назва ідентична до назви політичної партії, висуванцем від якої є В. Зеленський на виборах Президента”, - йдеться в заяві.

Також КВУ закликає Зеленського оплатити показ відеофільму “Слуга Народу 3” на телеканалах, що його транслюватимуть, із виборчого фонду кандидата в Президенти. В іншому разі, зауважує КВУ, це буде порушенням Закону “Про вибори Президента України”, який забороняє фінансування матеріалів передвиборчої агітації поза межами виборчого фонду кандидата.

“Схожа ситуація мала місце у 2018 році в Литві, де один з місцевих політиків частково оплатив зйомки серіалу, який позитивно висвітлював його діяльність. Головний герой серіалу був візуально схожий на політика, а також у серіалі позитивно згадувалося про його партію. Головна виборча комісія Литви визнала окремі епізоди фільму політичною рекламою з відповідними юридичними наслідками”, - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Прем'єра нового сезону серіалу “Слуга Народу” запланована на березень 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!