ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кувейтське видання презентувало ведучу новин, створену на основі штучного інтелекту

12.04.2023, 10:00
Фото – скриншот з відео Kuwait News
Фото – скриншот з відео Kuwait News

Кувейтське видання Kuwait News анонсувало віртуальну телеведучу Федху, створену на основі штучного інтелекту (ШІ). В майбутньому видання планує, що вона озвучуватиме новини, повідомляє The Guardian.

Відео з ведучою видання опублікувало у своєму Twitter-акаунті. На відео – зображення жінки з непокритою головою, яка вбрана в чорний піджак та білу футболку.

“Я – Федха, перша в Кувейті ведуча, яка працює за допомогою штучного інтелекту, з видання Kuwait News. Які новини вам до вподоби? Поділіться своєю думкою з нами”, – звернулася вона арабською.

Новинний сайт Kuwait News пов’язаний з виданням Kuwait Times – першим англомовним щоденним виданням в регіоні Перської затоки, заснованим у 1961 році.

Заступник головреда обох видань Абдулла Бофтаїн заявив, що в такий спосіб вони випробовують, який “новий та інноваційний контент” може запропонувати ШІ.

За його словами, в майбутньому Федха може навчитися розмовляти з кувейтським акцентом і презентувати зведення новин на твіттер-сторінці видання, яка має 1,2 мільйона підписників.

“Федха – поширене давнє кувейтське ім’я, чиє значення стосується срібла… Ми завжди уявляємо роботів сріблястими й металевими за кольором, тож ми поєднали ці два елементи”, – сказав Бофтаїн.

Він також зазначив, що біляве волосся та світлі очі ведучої відбивають розмаїте населення цієї багатої на нафту країни, де живуть як кувейтці, так і емігранти. “Федха представляє всіх”, – сказав він.

Перше 13-секундне відео з віртуальною ведучою спричинило буйну хвилю реакцій у соцмережах, зокрема від журналістів.

Швидкий розвиток ШІ у всьому світі обіцяє значні переваги в галузях на кшталт охорони здоров’я, але також викликає занепокоєння, адже містить потенціал для поширення дезінформації та становить загрозу для ринку праці й авторських прав митців, пише The Guardian.

В Індексі свободи преси “Репортерів без кордонів” за 2022 рік Кувейт посів 158-ме місце зі 180 країн і територій.

Як повідомляв ІМІ, бізнесмен Ілон Маск разом із групою експертів зі штучного інтелекту та очільників індустрії опублікував відкритого листа із закликом до піврічної паузи в розробленні систем, потужніших за GPT-4, нещодавно запущений OpenAI.

Liked the article?
Help us be even more cool!