ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Курдських журналістів знайшли застреленими разом з їхнім сином. Поліція заявила, що це суїцид

23.10.2019, 15:23
Фото – nrttv.com
Фото – nrttv.com

У Сулейманії (Іракський Курдистан) 16 жовтня знайшли застреленими двох журналістів разом з їхнім трирічним сином. Про це повідомляється на сайті “Репортерів без кордонів”. 

За показами свідків, ведучий курдського телеканалу NRT Аманджа Бабан разом з дружиною, журналісткою каналу “Kurdsat” Ланою Мухаммад, та сином перебували в машині, коли озброєні люди відкрили по них вогонь і потім зникли з місця події.

Амандж Бабан був ведучим передачі “Без кордонів”, у якій ішлося про гострі соціальні питання, як-от одруження неповнолітніх, жорстоке поводження з жінками тощо.

Слідчі криміналісти дійшли висновку, що журналісти та їхній син загинули внаслідок “убивства-самогубства”, повідомляє сайт Rudaw. Їх знайшли в авто на Шаразурській дорозі між містами Сулеймані та Халабджай. 

За даними поліції провінції Сулеймані, Бабан застрелив дружину та сина, а потім себе.

“У медичному висновку зазначено, що є одне вогнестрільне поранення в голову в пана Аманджа та також у звіті зазначено, що постріл було зроблено на відстані двох чи трьох сантиметрів. Також два вогнестрельні поранення в голову зафіксовані в пані Лани та три – у дитини”, – зазначив голова Сулейманійської поліції на пресконференції Шейх Нурі. Водночас він не пояснив, чи знайшли передсмертну записку Бабана, чи ні.

Губернатор провінції Сулейманія, генерал-майор Асо Тага, заявив, що в машині жертви знайшли пістолет. Віцепрем'єр Кубад Талабані пообіцяв, що триматите цю справу під особистим контролем. 

Незважаючи на заяву поліції, у соцмережах обговорюють, що Бабана вбили через його журналістську діяльність. Чимало журналістів, політиків та коментаторів висловили сумніви щодо офіційної версії поліції про самогубство на підґрунті сварки з дружиною.

На сайті Центру прав людини Персидської затоки (Gulf Centre for Human Rights) / (GCHR) повідомляється, що очевидці трагедії розповіли, що озброєна людина вистрілила бойовими патронами по машині п’ять разів, на машині залишилися сліди від пострілів. У соцмережах поширили відео автівки, прошитої кулями.

Місцеві мешканці відвезли Бабана і його жінку із сином до лікарні, але врятувати їх було неможливо.

Ірак посідає 156-те місце зі 180 країн у Світовому індексі свободи слова, за даними “Репортерів без кордонів”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!