ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Куликов: Некорисними й навіть шкідливими можуть бути й позитивні повідомлення

17.11.2023, 14:41
Альона Чорна
Фото – life.pravda.com.ua
Фото – life.pravda.com.ua

Журналіст та медіаексперт Андрій  Куликов вважає, позитивні повідомлення медіа можуть бути некорисними й навіть шкідливими.

Про це він сказав під час лекції про інформаційну грамотність для чернівецьких студентів, йдеться в сюжеті телеканалу TVA. 

“Некорисними й навіть шкідливими можуть бути й позитивні повідомлення. Себто не тільки, умовно кажучи, “завтра нас захоплять”. Це, звичайно, паніка. Але й, наприклад, повідомлення на кшталт “завтра ми виб’ємо ворога” розхолоджує і ставить під небезпеку багатьох людей”, – сказав медіаексперт. 

За словами Куликова, потрібно обирати для себе перевірене коло засобів масової комунікації, звідки переважно й дізнаватися необхідну інформацію. 

“Водночас варто йти й туди, де інформація не така перевірена або не така достовірна. Інакше ми втрачаємо здатність відчувати й відрізняти брехню”, – зазначив Андрій Куликов. 

Експерт зауважив, що важливою складовою у визначенні фейків є критичне мислення, аналіз інформації та порівняння контенту.  

“Якщо ми знаємо логіку, життя й те, як маємо поводитись у нашому суспільстві, то те, що йде всупереч, має нас насторожувати. Якщо ви хочете справді відрізнити правду від фейку, треба підійти на один крок ближче і поставити на одне запитання більше, ніж це абсолютно необхідно”, – додав медіаексперт. 

Захід відбувся з ініціативи команди “Кіберята” утвореної студентами спеціальності “Економічна кібернетика” Чернівецького національного університету.

Liked the article?
Help us be even more cool!