ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кулеба закликав міжнародні ЗМІ припинити писати, що Путіна "спровокували" на ракетний терор

10.10.2022, 15:31
Фото – kmu.gov.ua
Фото – kmu.gov.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародні медіа припинити писати про те, що російського диктатора Володимира Путіна "спровокували" на ракетний терор України. Про це він написав у Twitter.

За словами Кулеби, Путіна не "Кримський міст" "спровокував" розв’язати ракетний терор, адже Росія і до цього інциденту постійно завдавала ракетних ударів по Україні. 

Він зазначив, Путін перебуває у відчаї через поразки на полі бою та використовує  ракетний терор, щоб змінити перебіг війни на свою користь.

"Ця нісенітниця про "провокацію" Путіна повинна припинитися. Йому не потрібно, щоб щось "спровокувало" його для вчинення жахливих злочинів. Закликаю міжнародні ЗМІ припинити перекладати провину на жертву агресії, припускаючи, що Путін "відповідає" або його "провокують", – написав Дмитро Кулеба.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, російські окупаційні війська отримали вказівку з Кремля готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

"До військових частин стратегічної та дальньої авіації надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів. Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст", – ідеться в повідомленні.

Для цього 8 жовтня на аеродром "Оленья" з аеродрому "Енгельс" було перебазовано сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та споряджено їх крилатими ракетами Х-101. На зовнішній рейд Севастополя було виведено шість носіїв крилатих ракет із сорока ракетами "Калібр".

"Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості", – заявило ГУР.

Нагадаємо, зранку 10 жовтня Росія влаштувала масований ракетний обстріл по всій Україні, зокрема був атакований і Київ.

Унаслідок масованої ракетної атаки в регіонах України є перебої з мобільним зв'язком та інтернетом.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомив про фейки, які поширила Росія під час ракетної атаки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!