ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кучма: З Гонгадзе такий шпигун, як з мене замовник його вбивства

15.09.2011, 01:32
Другий президент України (1995-2005) Леонід Кучма вважає, що в майбутньому варто очікувати ще неодноразових спроб «гри на ослаблення країни», оскільки незалежність України вже стала геополітичною цінністю.

За його словами, українська державність «коштувала небагато», поки з України «не було чого взяти», окрім ядерної зброї, і саме тому в 90-ті роки Україну «ніхто особливо не чіпав». «Однак як тільки Україна набрала економічних і політичних кондицій, з нею стали поводитись зовсім по-іншому», – наголосив другий президент.

У цьому контексті він розглядає й історію навколо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе в 2000 році: «Перший удар було завдано одинадцять років тому. Я маю на увазі «справу Гонгадзе». Зараз, напевно, для всіх очевидно, що така масштабна операція з використанням складних технологій (і цифрових, і підривних) могла бути проведена тільки силами спецслужб. Але потрібно з’ясувати – яких. Хто саме за нею стояв. Бо однаково зацікавленими в ній могли бути і зовнішні, і внутрішні сили. Перші – в ослабленні сильного субрегіонального гравця України, другі – в усуненні президента і в дестабілізації країни, яка вперше за багато років «ставала на крило». У стабільній країні захопити владу важче», пише «Сегодня».

За його словами, він «як ніхто інший» очікує на результати слідства і суду у справі Гонгадзе. «І не тільки тому, що тут йдеться про мою честь. Я хочу, щоб була встановлена ??істина, яка дозволить винести справжні уроки для влади, для держави. Бо та маячня, що доноситься з процесу над Пукачем, поки що звучить як театр абсурду. Коли Пукач оголошує себе рятівником вітчизни, не знаєш, сміятися чи плакати. Точно так само, як і слухаючи його брудні звинувачення не тільки на мою адресу, а й вже покійних – Юрія Кравченка, Георгія Гонгадзе. Звичайно, шпигун з Гонгадзе такий же, як з мене замовник його вбивства», – наголосив екс-президент.

Нагадаємо, 21 березня 2011 року проти Леоніда Кучми було порушено кримінальну справу. Його звинувачують в перевищенні влади і службових повноважень, що призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!