ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Критичне мислення є дієвим способом протидії пропаганді – данський парламентар

28.11.2019, 16:38
Фото – altinget.dk
Фото – altinget.dk

Рівень медіаграмотності та критичного мислення населення потрібно постійно підвищувати, щоб протистояти спробам пропаганди розділити суспільство.

Про це сказав сьогодні данський парламентар, колишній міністр оборони та фінансів Клаус Йорт Фредеріксен на зустрічі з представниками українського громадського сектору, повідомляє представник ІМІ.

Він зазначив небезпеку російської пропаганди і виокремив випадки фейкових новин у Європі з боку Росії.

“Коли ми кажемо про фейкньюз, то приклади таких новин нещодавно були в Європі. Зокрема, у Німеччині була поширена неправдива новина про нібито зґвалтування російської дівчини біженцями. Ми вважаємо за необхідне говорити про такі спроби дезінформації. У такий спосіб ми повідомляємо суспільство про небезпеки маніпуляцій його думкою”, – зазначив Клаус Фредеріксен.

На питання, які способи підвищення медіаграмотності є, на його думку, ефективними, він зазначив, що передусім це інформування населення про прецеденти спроб маніпуляцій.

“Я і багато моїх колег у парламенті вважають одним зі своїх обов'язків інформувати суспільство про небезпеку маніпуляцій і пропаганди”, – сказав данський парламентар.

На думку Клауса Фредеріксена, головна ціль медіаграмотності – навчити суспільство виокремлювати якісну інформацію від неякісної.

Liked the article?
Help us be even more cool!