ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кримські медіа менше пишуть про Україну, але Крим дедалі більше присутній в українському інформпросторі – Романюк

01.09.2021, 12:30
Фото – Нацрада
Фото – Нацрада

Щорічні моніторинги Інституту масової інформації свідчать, що кримські медіа з кожним роком дедалі менше пишуть про Україну.

Про це заявила виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк на першій Кримській медіаконференції, яка відбулася 1 вересня.

“Складається враження, що провладні кримські медіа хочуть повністю витіснити все українське з інформаційного і культурного простору півострова. Водночас російські медіа здебільшого про Крим згадують або в новинах про надзвичайні ситуації, або в пропаганді”, – заявила Романюк. 

У той же час, за словами виконавчої директорки ІМІ, в українських медіа намітилася позитивна тенденція. У порівнянні з минулим роком кількість матеріалів про Крим в українських медіа зросла на третину. Переважно це заяви політиків, посадовців та інформація про права людини, зокрема про затриманого в Криму фрілансера Радіо Свобода Владислава Єсипенка. Однак висвітлення ситуації на півострові є радше ситуативним, ніж запланованим. Рівень матеріалів обмежений малою кількістю правдивої інформації з Криму і небезпекою роботи на півострові українських журналістів, яких арештовують і називають шпигунами.

Liked the article?
Help us be even more cool!