ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Крим.Реалії випустив спецпроєкт "Про вас не забули. Послання політв’язням"

07.09.2020, 13:00
Фото – Крим.Реалії
Фото – Крим.Реалії

Крим.Реалії (проєкт української служби Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа) випустив спецпроєкт “Про вас не забули. Послання політв’язням” до річниці “великого обміну”, під час якого до України з Росії повернулися 35 українських політв’язнів.

Про це повідомляє пресслужба Крим.Реалії.

Переглянути спецпроєкт можна тут, а також у форматі відеозвернення на Facebook.

Колишні бранці Кремля Олег Сенцов, Володимир Балух та Олександр Кольченко звернулись у відео до українців, яких продовжують утримувати за ґратами в Росії та окупованому Криму. Сенцов, Балух та Кольченко також закликали українців не забувати про політв’язнів та наголосили на необхідності підтримувати їх.

У вересні 2020 року уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова заявила, що в Криму та сусідній Росії в ув’язненні перебувають 135 громадян України, які мають статус політв’язнів. За даними громадського об'єднання “Кримська солідарність”, зараз 57 кримчан перебувають у СІЗО за політично вмотивованими справами. Деяким із них загрожує довічне ув'язнення.

Щонайменше 17 кримчан уже відбувають тюремні терміни в російських в'язницях. Загальна сума термінів становить понад двісті років.

Liked the article?
Help us be even more cool!